Anita {Posebna lepota/Special beauty}

Anita je prav zdajle v tem trenutku, že čez lužo, v Ameriki. Lepo in nežno dekle je polno življenjske moči, v očeh pa je moč zaznati čisto rahlo sled nagajive živahnosti. Prvič sem jo v živo spoznala na enem izmed tekov, ki smo se jih udeležili tudi otroci s posebnimi potrebami in njihovi starši. Te sončne nedelje, ko je bilo po dolgem času celo zares toplo, pa sem jo imela priložnost spoznati malo bolje -in njeno družino tudi.

Čudovito jo je bilo opazovati, kako lep, pristen odnos ima s svojim bratom. Pravzaprav je cela družina neskončno povezana, vsi skupaj hodijo proti trenutno najpomembnejšemu cilju zanje – izboljšati Anitino življenje. Prav zaradi tega so se odločili, da odpotujejo v Ameriko, kjer bodo s posebnim posegom Aniti skušali omogočiti, da se postavi na lastne noge.

 

Tole je Anita napisala o sebi:

Sem Anita Stopar, stara sem 11 let in obiskujem OŠ Braslovče. Ob prostem času se rada pogovarjam z bratom Kristjanom in gledam televizijo. V šoli imam spremljevalko Katjo Rojnik, s katero se zelo dobro razumeva. Kmalu bom začela obiskovati 6 razred, šolskega leta se že zelo veselim in upam, da bo tako uspešen kot lanski. S sošolko Valerijo pa se bova tako kot lani udeležili treningov juda pod vodstvom trenerja g. Igorja Trbovca. S spremljevalko Katjo in družino pa se septembra odpravljam v ZDA na operacijo. Optimistična in polna pričakovanj upam, da bo operacija uspela.

 

Srečno, Anita!

______________________________________________________________________

In the moment of writing this post Anita is already across the ocean – in America. Beautiful and tender girl is full of strength and in her eyes you can sense just a little bit of playful liveliness. The first time we’ve met was on one of the runs that a children with special needs and their parents also had participated. But that sunny Sunday we took this photos – it was sunny and warm after very long long time of cold weather – that Sunday I’ve got the chance to get to know her and her family a little better.

It has been wonderful to watch her with her brother, how genuine and good is their relationship. In fact the whole family is infinitely inherent. They are all together walking towards their currently most important goal – to improve Anita’s life. That is why they decided to go to America where the doctors will be trying to help Anita get on her feet with special surgical procedure.

 

Anita wrote about herself:

I am Anita  Stopar, I am 11 years old and I attend primary school in Braslovče. In my free time I like to talk to my brother and watch TV. In school I have an attendant Katja Rojnik and we get along very well. I am now attending 6th grade and I am very happy to be back to school after summer vacations. I hope this school year will be just as succesful as the last one. Me and my schoolmate Valerija are going to be training judo under the guidance of our coach Igor Trbovc. Me, my family and my attendant Katja are setting off to America in September. I optimistically and with lots of expectations hope that the surgery will be a success.

 

Anita, good luck and best wishes to you!

 

Posebna lepota Anita 1Posebna lepota Anita 2Posebna lepota Anita 3Posebna lepota Anita 4Posebna lepota Anita 5

Objavil Urška Golob

Sem Urška Golob, mama treh otrok, žena, diplomirana slovenistka in literarna komparativistka ter navdušena ljubiteljska fotografinja. Moja pot v zrcalno-refleksno fotografijo se je začela proti koncu druge nosečnosti in od takrat naprej se v fotografijo zaljubljam vedno bolj in bolj. Moj daleč najljubši tip fotografije so portreti. Ker imam doma - priročno! - dva otroka, najlažje vadim fotografiranje malčkov. Moj prvi, sin Julijan, je otrok s posebnimi potrebami in ker je težko gibalno oviran, je hkrati eden najlažjih in najtežjih modelov. Najlažji zaradi tega, ker je skoraj ves čas pri miru, najtežji pa zato, ker želim, da vsaka njegova fotografija prinese nekaj novega. Njegova sestrica mi pa zelo pridno pomaga pri vaji lovljenja pravih aspektov - ker je zelo živahna, se moram včasih za pravo fotografijo precej potruditi. V blogerskem svetu sem že nekaj časa, naše družinske pustolovščine lahko spremljate na naslovu http://pravposebnamama.blogspot.com/, za fotografijo pa sem se odločila odpreti čisto nov blog, ki ne bo namenjen samo fotografijam mojih dveh malčkov, ampak tudi vsem ostalim čudovitim modelom, ki so bili pripravljeni stopiti pred moj objektiv.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: