Rok {Posebna lepota/Special Beauty}

Posebnosti je več vrst. Nekatere so take, da so omejujoče v več aspektih, druge morda samo v enem. Vendar so meje, ki si jih postavljamo mi, ki se nas ne drži oznaka “posebno”, vse prevečkrat bistveno večje od tistih, ki so jih nekateri dobili ob rojstvu. Tudi podreti jih je težje, čeprav so morda le navidezne. Posebni ljudje mej ne gradijo – oni jih rušijo.

Ko sem spoznala Roka, me je več kot presenetil s svojo zrelostjo in odgovornostjo. Enajstletni fant je sicer čisto običajen najstnik, ki ne pusti, da bi ga cerebralna paraliza kakorkoli ovirala pri vsakodnevnih aktivnostih. Najraje plava (plavanje tudi trenira, občasno tudi z Darkom Đurićem), kolesari, kot navdušen nogometni navijač pa tudi igra nogomet – kar na kolenih! Obožuje svojo psičko Klaro in nadvse rad se druži s prijatelji. S svojo očarljivostjo je več kot primeren fotomodel za projekt Posebna lepota.

There is more types of speciality. Some of them may limit in many aspects, others just in one. But the boundaries that are set by us (non-labeled with mark “special”) are often significantly higher than those that special people have gotten at birth. They are also much harder to break although they may only be apparent. Special people don’t make boundaries – they break them down.

When I’ve met Rok, I was surprised by the fact how mature and responsible he was. Eleven year old boy is otherwise just an ordinary teenager who doesn’t let his cerebral palsy to impede his daily activities in any way. He likes swimming (Darko Đurić sometimes helps him with training), cycling and as an avid football fan he also plays football – on his knees! He adores his dog Klara and enjoys hanging out with his friends. He is so charming – as a photomodel he is more than adequate for a Special Beauty project.

IMG_0768blogIMG_0776blogIMG_0883blogIMG_0892blogIMG_0792blog

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s